Sunday, December 16

Enkelit lentää sun uniin, ja tekee sinusta kauniin

"Toivoisin meidän bloggaajien pystyvän taistelemaan sitä ilmapiiriä vastaan, jossa sallittua on vain virheettömyys. Ilahtuisin kovasti, jos muutkin bloggaajat innostuisivat postaamaan itsestään kuvan juuri sellaisena kuin ovat meikin alla, photoshoppaamattomana. Näytettäisiin, että jokaisen blogin takana on ihan oikea ihminen pienine virheineen. Sillä niin täydellisesti kuin se välillä unohtuukin, niin kultturissamme vallitseva kauneusihanne on useimmiten melkoisen rakentamisen ja kuvankäsittelyn tulos."
 Tyyliä metsästämässä Veera.


käsivaloo
ilmanmeikhii
valouuu
puhdasnassu
valoja
Vuorossa siis paljon blogeissa pyörinyt ja multa paljon pyydelty The Naked Truth- postaus, niinkuin mä sen haluan toteuttaa. “What you do, the way you think, makes you beautiful.” Mitäkö sitä sitten kertoilemaan? Jokainenhan meistä on kaunis, ja onko kauneus katsojan silmissä? No, kyllähän se on. Mutta mihin mä sitten katson? Mä katson syvälle sisälle sitä ihmistä, en siihen pintakuoreen. En ole koskaan pitänyt ulkoista kauneutta niin suurena tekijänä kuin sisäistä. Sisäinen kauneus on kaunista, se tekee mielestäni ihmisen. Itsehän olen ihminen, joka viisveisaa miltä näytän. Jos minua huvittaa, voin kulkea ilman meikkiä kadulla, ei ihmiset minua yhtään sen tuomitsevammin siellä katsele kuin meikinkera.

Itse omasta ulkonäöstäni voin kertoa, en pidä naamastani lainkaan. Mulla on juuri parantunut neljän vuoden akne takanapäin, ja se on jättänyt iholle kyllä jälkensä. Naama täynnä pieniä arpia. Mutta silloinkaan en yrittänyt niitä näppylöitä peitellä, ja kuulin niistä usein negatiiviseen äänensävyyn puhuttavan. Kunnes ystävänäni sanoi "sulla on ihan helkkarin hyvä itsetunto, kun pystyt olemaan peittämättä tota sun aknea. Mä en tuohon pystyis" ja musta tuntuu, ettei olisi pystynyt moni muukaan tyttö. Mutta ajattelin kai pienen pääni sisällä, että ihoni parantuisi paljon nopeammin, jos en siihen koskisi milään meikkivoiteilla. Ja se taisi tuottaa tulosta.

Meikin käyttö taasen on nykynuorisolla (vertaan yleensä aina nuorisoon jos puhun asioista, anteeksi) hämmentävää. Sillä ei me vaan kolmannella luokalla, saatika ensimmäisellä luokalla oltu koskaan ajateltukaan, että sen naaman voisi jo siinä iässä pakkeloida. Se oli vanhojen tyttöjen juttu, ja itse ainakin aloin ripsiväriä käyttämään vasta yläasteella. Mutta kyllä, nykyään se on ihan arkipäivää. Miksi lapset haluavat aikuistua nykyään niin nopeasti?

Kuitenkin jokainen meistä on kaunis, meikkiä tai ei. Oma käsitykseni meikistä on se, että sillä vain vähän korostetaan niitä kauniita puolia, itse esimerkiksi keskityn silmiin. Meikillä ei ole tarkoitus peittää naamaa, ja tehdä itsestään kokonaan erinäköistä persoonaa tai ihmistä. Muistakaa rakkaat, että jokainen teistä on kaunis omalla tavallaan, jokaisessa teissä on niitä kauniita piirteitä. Ja jos muu maailma on erimieltä, niin pitäkää te itseänne kauniina ja haistattakaa muille paskat, koska sinä olet kaunis! Koska maailma on kaunis, te teette siitä kauniin. Olkaa siis omia itsejänne, sillätavoin mä näen tän maailman paljon kauniimpana, ja teidät myös.

Kuvanmuokkauksesta sen verran, näitä kuvia ei ole muokattu muulla tavoin kuin. Lisäämällä kirkkautta ja vähän sinisyyttä tuomaan fiilistä. Jos kuitenkin haluatte nähdä tarkan kuvan tämän tytön naamasta niin, klikkailkaapa tosta sivusta ittenne tän blogin facebook sivulle. Lisäsin sinne tarkan kuvan mun naamasta. Joka ei olisi sopinut mun mielestä tähän postaukseen. Nyt on munkin ääni saatu kuuluville, ja haluaisin jokaisen mun lukijan tekevän tämän saman. Joten haastan jokaisen mun lukijan tekemään tämän, jonka jälkeen voitte linkittää tekstinne ja kuvanne inboxiin mun ihailtavakseni. Väläyttäkää sitä hammasriviä ja antakaa takkutukan liahua ja kerrankin nauttia freshistä tunnelmasta, niinkuin mä teen. Joka ikinen sunnuntai.

6 comments:

 1. ihana tää sun postaus ! :-) <3

  ReplyDelete
 2. tää oli tosi ihana postaus, oot hyvä kirjottamaan :) ja vaikka mä tän samaisen postauksen oon tehny jo aikasemmin nii päätin nyt linkkaa...
  http://whosthatgirlblog.blogspot.fi/2012/11/the-naked-truth.html
  ps. sul on muutenkin iha huippu blogi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. no jos vertaisin meijän blogtekstejä. niin kyllämä sanoisin että sä nainen viet voiton tossa kirjotustaidossa?! mieletöntä tekstiä, tykkäsin ihan sikana !

   Delete
 3. arvostan sua. :--) itse kuljen lähes aina ilman meikkiä, tai pystyn ihan hyvin menemään treen keskustorille ilman huonoa omaatuntoa puhumattakaan jostain vielä suuremmasta mestasta. itse kun laitan jotain tököttiä, niin aina se on semmone hävähys, vähän silmien alle sinisyyttä pois ja aurinkopuuteria näpäys poskille jos sitäkään.. haha! olen kyllä samaa mieltä, että nykyaikanen ihannekuva on täysin romukoppaan heitettävää materiaalia.

  ReplyDelete
  Replies
  1. sinäkin söpöläinen kirjotat niin mahtavasti! mutta ihan mahtavaa sielunsiskoja löytyy :-D hah, oot ihanuus tyttö!

   Delete