Thursday, January 30

Falling in love is a crazy thing to do.

Mitäpä jos et pystyisikään koskettamaan seurustelu kumppaniasi millään lailla?
Et haistamaan, etkä näkemään häntä. Et tuntemaan hänen läheisyyttään konkreettisesti?
Et suutelemaan, halaamaan, et edes pitämään hänen kädestänsä kiinni. Saatika silittelemään niitä hiuksia.
Mutta rakastaisit häntä siitä huolimatta enemmän kuin mitään muuta. 
Olisit rakastunut ihmiseen, jonka äänen pystyisit ainoastaan kuulemaan. Pystyisitkö sinä siihen?

tumblr_mzx46rRIx81r6h2jqo1_500

Olen mukana Indiedaysin & Sony Picturesin yhteistyökamppiksessa. Jonka kautta pääsin katsastamaan pian 7.2 ensi-iltansa saavan HER- elokuvan ennakkoon. Itsehän olen varsin laiska osallistumaan mihinkään tällaisiin, mutta kyseisen elokuvan aikana mun kyynelkanavat alkoivat vuotamaan niin urakalla, että päätin ottaa riskin & osallistua. Kävin siis katsastamassa elokuvan ennakkoon jokunen aika sitten, ja kun poistuin salista ei mulla tainnut olla enään yhtään meikkiä naamassa. Elokuva on todella kaunis, niin tarinaltaan kun toteutus ja kuvaustavoiltaan sekä musiikeiltaan. Mutta juoni ja tarina tässä elokuvassa, on erittäin raskas ja samanaikaisesti kaunis. Kyseinen pätkä tuo todella paljon mulle henkilökohtaisesti mieleen omat IRC- Galleria aikani, sekä muutama vuosi takaperin tapahtuneet tapahtumat, joista jälkimmäistä ajattelin nyt vähän avata teille.

elokuva
Mulla on ollut nimittäin hyvinkin samantapainen suhde muutamia vuosia takaperin kuin kyseisen leffan henkilöillä. Tiesin kyllä hänen kasvonsa, mutta en koskaan ole pystynyt koskettamaan häntä. Olimme nähneet kerran vilaukselta toisemme joskus monia vuosia taaksepäin, joten en todellakaan muistanut miltä hän todellisuudessa näytti. Tutustuimme toisiimme siis paremmin kyseisessä IRC- Galleriassa ja juttelimme paljon, siirryimme kuitenkin jossain vaiheessa galleriasta Messengeriin. Meidän keskustelut syventyivät ajan kanssa, ja muutamien kuukausien jälkeen myönsimme kumpainenkin. Olimme ihastuneita toisiimme. Ajatuksena se kuulostaa aivan täysin järjettömältä, sillä en ollut aikaisemmin kokenut vastaavaa. Olin ihastunut ihmiseen, jota en ollut koskaan nähnyt viittä sekunttia pidempään todellisuudessa.

Mutta niin se vain oli. Hän oli ihminen, joka osasi kirjoittamalla piristää huonoja päiviäni, sai tuntemaan rakastetuksi, kehui minua ja kertoi niin ihmeellisiä asioita että menin ihan sekaisin hänestä. Sain joka ikinen aamu "hyvää huomenta" toivotuksen, ja iltaisin hyvän yön toivotukset virtuaalisen otsapusun kera. Mutta se tuntui aidolta, ja odotin näkeväni hänet vielä. Mulle oli siis syntynyt nettisuhde, ja se tuntui ihan aidolta niin pienen 16 vuotiaan tyttösen korviin.

tumblr_mz5pqo4TXf1s7ys8yo1_1280.png
Meidän suhteemme toimi tekstiviesteillä, puhuimme ehkä kolmisen kertaa puhelimessa jolloin hän sai minut vielä pahemmin pauloihinsa. Muistan tarkalleen jokaisen viestin, miten hän osasi tekstiviesteissään kertoa liikkeistään jos hän nyt olisi vieressäni. Se tuntui aidolta, ihan kuin hän olisi siinä vieressä, läsnä.

Se ei kuitenkaan kestänyt kauan. Sillä olin niin innokas näkemään häntä ihan oikeassa elämässä, ja hän taas ei ollut ikinä valmis siihen. Joten se mursi innostustani niin, että se suhde kaatui alle kahdesa kuukaudessa. Koska seurustelu ilman häntä konkreettisesti vierellä ei enää kertakaikkisesti riittänyt minulle. Minä tarvitsin häntä, mutta hän halusi tyytyä kirjoittamiseen.

tumblr_n06p2dqDz01qgsgebo1_1280.png
Jos joku ei siis vielä hoksannut juonta. Niin kyseinen pätkä kertoo parisuhteesta, josta toinen osapuoli on tietokoneessa toimiva käyttöjärjestelmä. Eli kaikki yhteydenpito tapahtuu täysin elektronisten laitteiden välityksellä.

Kyseinen elokuva laittoi ainakin omat aivolohkot raksuttamaan toden teolla. Mulla olisi miljoona näkökulmaa mitä elokuvassa tarkoitetaan. Mutta eniten ehkä mua pelottaa. Tuleeko meidän tulevaisuus olemaan tuota? Vastaan tulevat ihmiset puhuvat korvatulppamaisille laitteille hymyillen onnellisuudesta. Tuleeko kaikki kokemaan onnellisuuden tulevaisuudessa noin? Eikö seurustelu olekaan kohta enää konkreettisesti yhdessä oloa ja läheisyyttä? Itse en pystyisit moiseen, tahdon miehen olevan konkreettisesti läsnä. Joten pidetään peukkuja pystyssä, ettei noin kävisi koskaan.

Mutta pystyisitkö sinä pitämään parisuhdetta yllä ilman näkemistä? Pahinta tässä on, että tapahtumat sijoittuvat todella lähelle tätä aikaa. Ja kuten esimerkkini kertoo, on olemassa jo nettisuhteita ja joidenkin ihmisten sosiaalinen elämä on ainoastaan netissä. Tahtoisinkin kuulla mitä mieltä olette, pelottaako teitä? Oletteko edes ajatelleet asiaa, että jonain päivänä seurustelu voi olla juuri sitä pelkkää älypuhelimeen puhumista? Mitä jos jonain päivänä heräätkin, eikä konkreettisia kumppaneita olekaan enään olemassa? Seksuaaliseen kanssakäymiseenkin on olemassa nykyisin älypuhelimeen kiinnitettävät laitteet kummallekkin osapuolelle. Tämä on asia joka oikeasti pelottaa minua, mutta tahtoisinkin tietää että mitä fiiliksiä se teissä herättää?


OHJAUS & KÄSIKIRJOITUS: Spike Jonze
PÄÄOSISSA: Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Wilde & Scarlett Johansson.
HER- Elokuva on ehdolla 5 Oscariin vuonna 2014.

Jos kiinnostus heräsi viimeistään trailerin kohdalla elokuvaa kohtaan, on sinulla nyt mahdollisuus voittaa liput sulle ja sun kaverille kyseiseen elokuvaan nimittäin tässä tulis nyt pientä arvontaa! Arvon nimittäin 2x2 pakettia lippuja kaikkien osallistujien kesken kyseiseen elokuvaan (niin ei tarvitse sitten puhelimessa kertoa kaverille minkälainen se elokuva oli). Ja tossa ylempänä onkin sitten aimo annos noita kysymyksiä, mutta lyhennetysti. Mitä fiiliksiä tää teksti ja elokuva herätti sussa? Lisää kommenttiisi myös s-posti osoitteesi, niin saan sitten voittajiin yhteyden. Arvonta päättyy 4.2, toivotan jokaiselle onnea matkaan & toivottavasti saadaan kivaa keskustelua aikaiseksi tuolla alhaalla asiaan liittyen. :-) Tuun sitten keskiviikkona julkistamaan voittajat, siihen asti toivotan kaikille mukavaa loppuviikkoa!

psst. Kyseinen pätkä tulee siis leffoihin 7.2 & jos kiinnostuit siitä käy tsekkaamassa juoni tarkemmin TÄÄLTÄ!

hym

19 comments:

 1. waau rupesin melkee itkee jo ku katoin ton trailerin ja luin nää tekstit! :-D hittto, pystyn itekki kyl samaistuu tohon nyt ainaki tän trailerin perusteella, täytyy varmaa käyä tsekkaa muutenki vaik ei arpaonni nyt oikee suosiskaa! :D janinapee@hotmail.com

  ReplyDelete
 2. herätti kiinnostusta tää sun teksti, pakko päästä itekin kattomaan. ja oon kuullu muiltakin bloggaajilta kuinka hyvä leffa toi on :3

  amisporkkana@hotmail.com

  ReplyDelete
 3. Tuli hullun jännä fiilis! En voisi kuvitella omalle kohdalleni tuollaista, ja ois tosi surullista jos tulevaisuudessa ihmiset oikeasti seurustelisi koneitten kanssa tms. silti ois cool päästä näkeen tuo leffa! :o

  laurrr@hotmail.fi

  ReplyDelete
 4. samaistuin tekstiisi, olen kokenut saman. siitä ei tietänyt muut kuin me kaksi. se oli jotakin sellaista, mitä en tule koskaan unohtamaan. tuo traileri sai minut miettimään asioita lisää, se jätti kuitenkin sellaisen tunteen, että minun täytyy ottaa tästä lisää selvää. viimeksi olen käynyt elokuvissa kymmenen vuotta sitten, silloin oli karvisen ensi-ilta. myöhäinen 8-vuotislahjani. tämä elokuva kuulostaa aivan siltä, että se pitäis nähä isolta kankaalta ja olishan se semi jänskää pitkästä aikaa!

  hheli.hyttinen@gmail.com

  ReplyDelete
 5. Itse olen parisuhteessa ja nään toista osapuolta vaan viikonloppuisin enkä aina edes silloin. En silti pystyisi ikinä elämään jos en näkisi häntä koskaan saatii pystyisi koskettamaan häntä. Pakko kyllä käydä katsomassa tuo elokuva1

  mansku98@hotmail.com

  ReplyDelete
 6. Ei apua toi on pakko nähä. Ihanaa et kerrankin jtn erilaista katsottavaa

  suzkiy@gmail.com

  ReplyDelete
 7. Oi että miten hyvältä toi vaikuttaa! Itekkin oon tutustunut tähän nykyiseen poikkikseen netissä, ja netin kautta oon saanut myös monta kaveria. Ja Scarlett Johanssonin ääni.........<3

  essiiih@hotmail.com

  ReplyDelete
 8. Itse olen ollut sekä oikeassa, kauko- että nettisuhteessa, ja tommonen viestittely on ollut mulle arkipäivää. Oon ollut myös hyvin, hyvin, HYVIN ihastunut erääseen poikaan kenet olin tosielämässä nähnyt, mutta hän asui kauempana - joten viestiteltiin whatsapissa, skypessä, facebookissa, missä tahansa 24/7. Yhtäkkiä kiinnostus lopahti ja kyllä, se sattuu yhtä paljon kuin oikeissakin IRL-suhteissa. Aion ehdottomasti mennä katsomaan ton elokuvan, kiitos vinkistä!

  cloudcosmic@gmail.com

  ReplyDelete
 9. Herätti kiinnostusta ja tekstisi ja trailerin perusteella elokuva vaikuttaa varsin kivalta!

  jutta.kivela@hotmail.fi

  ReplyDelete
 10. no mutta. voiko nyyhkyleffa oikeesti olla hyvä? :'D herätti kiinnostuksen ehdottomasti siks että suhtautuminen herkkiin rakkauselokuviin on vähän kriittinen, tuntuu että ne kaikki on siitä samasta muotista, nimet ja paikka vaan muutettu. tässä on ainaki trailerin perusteella jotain erilaista ! loppu ei oo heti arvattavissa, juonta saa vähän itekin ajatella - ja se jos mikä on hyvän elokuvan merkki. katsojan ajattelemaan haastaminen. tän haluun nähä. :)

  phw@live.fi

  ReplyDelete
 11. Itse olin puoli vuotta nettisuhteessa ja ainakin meillä toimi hyvin, lopulta nähtiinkin. Nyt sunnuntaina tulee 1,5 vuotta kaukosuhteessa ja vaikka tää suoraan sanottuna onkin perseestä ni on kyllä sen arvoista. Ja syksyllä toivottavasti muutetaan yhteen. :---)
  Niin ja arvotaan ei ole kiinnostusta hehee.

  ReplyDelete
 12. Trailerin katsottuani tuli kyllä fiilis että tää leffa on pakko nähdä! Vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja koskettavalta! :) eemmiyy@gmail.com

  ReplyDelete
 13. Tuntu kun maailma ois hetkeks vaa keskittyny tohon trailerii ja mun mietteet ois puettu videoks. Niin todellista, niin totta, nykymaailmaa, pelottavaa. Sit kelaa et minkälaista on parinkymmenen vuoden päästä wooaah. Sai kyl kysymyksii ja mietteitä liikkeelle. Ihan pakko nähdä toi leffa!

  karokarokaro@hotmail.fi

  ReplyDelete
 14. leffa vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja mielellään kyllä kävisi sen katsomass.

  heidi97@wippies.com

  ReplyDelete
 15. Vaikuttaa todella vangitsevalta elokuvalta, vaikken vielä traileria katsonutkaan. Ehdottomasti aion katsoa elokuvan, kun saan tilaisuuden. Kaukosuhde on tullut tutuksi, ja aihe muutenkin tuntuu henkilökohtaiselta.

  ruokokoski.anu (at) gmail.com

  ReplyDelete
 16. tuli tosi outo olo trailerin kattomisen jälkeen, tää leffa on pakko kyl nähä. Vaikka aihe ei oo mitenkään "todellinen" ni en silti sanois että koskaan näin ei vois käydä.

  tiia.rehu@gmail.com

  ReplyDelete
 17. Elokuva vaikuttaa ihan älyttömän mielenkiintoiselta. Pakko nähdä!

  miljaak@hotmail.com

  ReplyDelete
 18. ihan sika mielenkiintonen leffa ja pisti kyllä ajattelemaan ja nappasi keskittymisen heti trailerin alussa. aivan pakko käydä kattomassa ja tietty ihana scarlett on plussaa <3

  ninasiii@hotmail.com

  ReplyDelete
 19. Älyttömän mielenkiintonen leffa ja erikoinen, vastaavaa elokuvaa en ole nähnyt tai kuullut keneltäkään. :--)

  hannnna@windowslive.com

  ReplyDelete