Monday, February 2

Itsensä etsimisen V U O S I 2 0 1 4

Jokavuotinen, perinteinen, paljon odotettu vuosikatsaus. Tänä vuonna ehkä  hieman perusteellisemmin kirjoitettuna, koska mä olen sen teille velkaa viime vuodesta! Laitoin myös mahdollisimman monipuolisesti kuvia, & ajattelin jos jostain näistä kiinnostaa tietää enemmän/ nähdä enemmän sinä päivänä otettua materiaalia, niin voin tulevissa postauksissa niitä teille näyttää! Nyt kuitenkin päästän teidät mun vuoden kimppuun, tältä näytti siis mun vuosi 2014:
TAMMIKUU


Ensimmäisestä kuukaudesta on aina vaikea muistaa lähestulkoon mitään, mut ainakin mä: Vietin uv:ta juhlien isän 40 -vuotis syntymäpäiviä, värjäsin tukkani tummanruskeaksi, kävin tsekkaamassa uusimman hobitti leffan & samalla eksyttiin keskelle LUX- helsinki tapahtumaa. sain paljon ylläreitä silloiselta poikaystävältä, kävin katsomassa HER -elokuvan lehdistötilaisuus näytöksessä yksin kello 12 aamulla kera aamupalan, tein kyseisestä elokuvasta myös postauksen. Viihdyin kiasmassa, katsoin paljon ellen jopa liikaa elokuvia, vietin paljon aikaa tämän blogin parissa paineillein & lopulta kyllästyin stressaamiseen ja aloitin kirjoittamaan rennommin. Aloitin vlogaamaan vähän uudemmalla tatsilla, ja se veti mut mukanaan, rakastuin videoiden tekoon & blogi jäi kakkoseksi siinä vilskeessä. Koulussa alkoi kuvalliset aineet, olin aivan rakastunut maalaamiseen & mulla taisi mennä muutenkin todella hyvin. Rakas isomummo lähti toiseen paikkaan, joka tottakai pisti mielen maihin. Ikävä on kova, terveisiä sinne korkeuksiin!

WANHAT2014



Kuukausi alkoi hautajaisten merkeissä siis & kuten kollaasista huomaa, kuvasin järvenpään sekä jokelan wanhoja, katselin paljon elokuvia & lemppari olikin in to the wild! tein ystävänpäivästä myday -videon, Kerroin myös kameralle "hyödyllisiä" faktoja musta, kahvittelin aika paljon Vilin kanssa, innostuin tosi_ellen_jopa_liikaa instagramin käytöstä & edelleen ollaan isossa koukussa.. Paljon mustikka muffinssi teetä, Disney- elokuvia, oppari stressiä & työharkka paikan hakua, innostuin öljyväreillä maalailusta, ja rakastin kuunnella samalla tuota i see fire remixiä, olin muutenkin erittäin luovalla tuulella, editoin mun edesmenneestä kesästä video koosteen & rakastan katsoa sitä edelleen, se oli hyvä kesä! Löysin työharkka paikan, ja päätin muuttaa silloiselle poikaystävälle asumaan työharjoittelun ajaksi.

MAALISKUU


Ikävöin paljon ulkomaille, joten avasin mun vanhat matkailu kuvatiedostot & näytin teillekkin niitä: Turkki | Kroatia
Mä makoilin koiran kanssa lattialla kevään ensimmäisissä auringonsäteissä, muutin Saviolle seuraavaksi 10viikoksi & aloitin työharjoitteluni, ihana miisa oli meillä viikonlopun yötä, kateltiin Emma Gaalaa & meijän kokki taidot oli mitä mahtavimmat! ( isä vaan ei jostain syystä lämmennyt meidän puoliraa'alle kanalle, aika jännä ). Tein Q&A postauksen, jonka kysymyksiin en ole vielä vastaillut, ajattelin toteuttaa sen lähipäivinä, joten vielä kerkeä kysyä TÄÄLLÄ jotain jos on kysyttävää!
Vetelin nuudeliöverit & rakastin työharjoittelupaikkaani silloin erittäin kovin. Tapasin mun elämään niin paljon energiaa tuovan tyttösen, jonka totesin olevan mulle kuin sisko & kenen kanssa pystyin samaistumaan lähes kaikkeen elämässä. Käytiin paljon porukalla kahvilla & meille alkoi muodostumaan pieni porukka, jossa viihdyttiin kyllä. Hevisaurusta & yöajeluita riihimäelle & takaisin. Tein elämäni ensimmäisen meikki videon & oon kovasti suunnitellut uuden toteuttamista. Pyörähdettiin virossa katsastamssa se paljon puhuttu Titanic näyttely, ja no, olihanse ihan tosi huikee!

HUHTIKUU


Mainittakoot tähän heti alkuun kaksi unohtumattominta juttua: Meijän vloggaajien ekaa kertaa suomessa itse järjestetty tapahtuma Gloriassa 4.4, mun tekemään video koosteeseen pääset TÄSTÄ! & toinen oli kun päästiin maistelemaan Iina-Katariinan kanssa kahveja Miisan PresidenttiLAB kamppikseen, videoon pääset TÄSTÄ! Indiedays järjesti tuttuun tapaan blogi gaalan, nautittiin kikin kanssa erityisesti gaalan jatkoista. Kävin sealifessa hymyilemässä leveästi meduusoille hyvässä seurassa, maalattiin Veeran kanssa naamat hieman rajummiksi & mentiin hämmentämään ihmisiä kadulla pääkalloina. Tivoli oli yhtä maaginen kuin aina ja kamera kulki mukana minne ikinä mä matkasinkaan. Työharjoittelu ei mua enää kauheesti kiinnostanut & mietin usein ihmisten itsekkyyttä. Ihana Veronica täytti 18, vietettiin mahtavat kekkerit & kuvasin hauskan 7 sekunnin haaste -videon samana päivänä juhlaporukan kanssa. Päivät piteni koko ajan & mua vaan hymyilytti kuinka upeisiin ihmisiin olin saanut tutustua.

TOUKOKUU




Osallistuttiin Summerin järjestämään ruokarevitykseen, tein päivästä videon. Hypin kirsikkapuissa, monenakin päivänä. Käytiin kuvailemassa hylätyillä huviloilla & tanssittiin ilta-auringossa. Kirjoitin myös teille kuulumisten yhteydessä mun pieleen menneestä työharjoittelusta. Innostuin taas longboardista, ja rullailtiinkin todella paljon päivittäin. Kallio viinit yhtenä iltana sekä kasmiria kaijuttimista. Mua haastateltiin Keski-Uusimaahan videon teosta. Mä hymyilin paljon & vietin maailman upeimman syntymäpäivän upeiden ihmisten ympäröimänä. Mut kutsuttiin mukaan järjestämään Tubeconia upeiden ihmisten joukkoon. YOkuvia & kauniita naisia. Mun motivaatio opiskeluun oli täysin hukassa, mutta mä olin täysin elossa. Muutin takaisin kotiin, kun seinät siinä yksiössä alkoivat ahdistamaan. Paljon junamatkailua & onnellisia päiviä, eikä vielä ollut edes virallisesti kesä. Niinja, värjäsin hiukset liukuvärillä, ja tässähän mä olen pysynyt. Luulen siis löytäneeni mun juttuni vihdoin.

KESÄKUU



Tein mun ensimmäisen viikon vlogi putken:
| Maanantai | Tiistai | Keskiviikko | Torstai | Perjantai | Lauantai | Sunnuntai |
Kesäkuu oli täynnä sadetta, mutta aurinkoisista päivistä otettiin kaikki ilo irti. Juhannus mökillä, erilaisessa seurassa kuin olen tottunut. Lisäksi se vietettiin toppatakit päällä, joka oli aivan liian outoa. Rullailuja ja kolme picnikkiä yhden päivän aikana. Kuvasin erään meikkitaiteilijan portfolioon kuvia, ja olin siitä innoissani. Sekä loppu tulokseen erittäin tyytyväinen. Tähtiin kirjoitettu virhe, huutoitku sekä tuuttimörkö. Mua ahisti niin paljon, mutta samalla olin niin onnellinen. Päivittäin sai fiilistellä kuinka siistejä ihmisiä sitä oli ympärillensä kerännytkään. Viiniä taisi virrata aika paljon, kesäjuomani oli ainakin MIA -viini. Järjestin kilpailun blogissa, ja voittajat pääs tekemään mun & Annin kanssa starbucksiin frappeja, tehtiin päivästä itseasiassa video! Puistoblues & tieto, että ens kuussa alkaisi työt. Autokoulun kakkosvaiheenkin mä kävin suorittamassa, ja hyvinhän mä sitä osasin vielä ajaa. Hypittiin neljältä aamuyöllä usvaisella pellolla, ajettiin fillareilla keskellä Keravan ruuhkaisinta tietä & tanssittiin ilta-aurigon säteiden alla laiturilla. Helsinki päivän konsertissa kaija koota ja happoradiota, avattiin terdekausi meidän tapaan sekä taidettiin me isotkin kyyneleet tipauttaa. Mannapuuroa ja mansikkaa, niinkuin jokainen kesä meidän kuuluu kikin kanssa huutaa. Jyvskylässä kesän ensimmäinen tubemiitti, menetin sydämeni sille paikalle. Mun suupielä ei olisi kukaan voinut taivuttaa alas niinä päivinä.

HEINÄKUU




Mun Heinäkuu oli aika täysi töitä, joten vietin järvenpäässä todella paljon aikaa. Mutta ainakin pääsin viettämään vuoden ikimuistoisimman viikonlopun Tampereelle, josta Anssi teki aika hyvän koosteen. Tosiaan luokittelen ton viikonlopun ehdottomasti tapahtumien kärkeen viimevuodelta. Kävin kans suomenlinnassa tubettajien kanssa picnikillä. Mamma täytti 39, ja mulla oli seuraavana aamuna töitä. Paljon yöajeluita ja yleistä fiilistelyä, järvenpää on todella kaunis kesäsin pakko myöntää. Pridet 5:ttä kertaa, ilma suosi kyllä todellakin meitä. Kävin kuvaamassa ystävän bändin ulko keikan kauniissa puutarhassa, joka oli huikeeta! Pitkiä keskusteluita, ahdistusta, töitä, lisää puheluita ja unettomia öitä. Ero silloisen poikaystävän kanssa & itsensä ylittäminen monessakin asiassa. Mansikka-valkosuklaa-juustokakkua ja yörullauksia, bassline festarit & ihana kasmir. Heinäkuu oli todella sekava ja täynnä tunteita.

ELOKUU




Blockparty & me joraamassa Kuningasidean musiikkivideolla, ehdottomasti menee mun vuoden kohokohtiin myös tuo kyseinen viikonloppu! yöuintia, yökyläilyä, grillikekkereitä & ilta-aurinkoa kalliolla. Olin autokolarissa, jossa mielestäni kaikista huvittavinta on se, että kuulokkeista kuului silloin kasmirin WOWWOWOW & biisissähän lauletaan autoilijaan törmäämisestä, pyörästä pyörätaivaassa jne. Se onkin ehkä suurin syy, miksi kyseinen biisi on epälempparein kasmirin levyltä, hah. Me pelattiin korttia kolmelta yöllä, ihasteltiin jättikuuta, usvaa ja niiden tekemää taideteosta. Kalliopitsoja ja paljon espoota ja sielä vietettyjä öitä. Sunnuntai junailua & sinun luoksesi kömpimistä, kaikki oli niin epätodellista. Tottakai oli myös tuo paljon puhuttu Tubecon, joka oli tapahtumana erittäin hukea. Harva sitä pääsee Hartwallin lavalle oksentelemaan.. minä pääsin. Kiinalaista ruokaa sekä mun ja Jannen yhdessä järkkäämä miitti meidän katsojille. Elokuu oli tapahtumarikas ja ehdottomasti mun lemppari kaikista. Vaikka ei siinä niin pitänytkään käydä, olen hyvin onnellinen että niin kävi.

SYYSKUU



Mökkireissu isolla porukalla niin kauniiseen paikkaan, mutta sitten olin minä ja tein siitä ruman muiston vuoteeni. Paljon lisää muutoksia & pää täynnä usvaa ja tietämättömyyttä. Paljon hamppareita Jannen kanssa sekä leffaa. Miisan kanssa helsinki seikkailuita sekä eksymisiä. Mä hypin pellolla viimeisten viljankorsien keskellä & olin pietun meikki mallina. Kuvattiin vähän erinlainen kokkivideo pojille. Viikko yksin kotona, mutta onneksi sä mun seurana. Mä käperryin usein sun viereen ja pää oli täynnä kysymyksiä tulevasta. Pahoitin mieleni todella helposti, ja päässä pimeni usein. Mä olen hänelle maailman kiitollisin, kiitos että jaksoit kantaa kaksinkerroin huolta rakas. Jotenkin sieltä onnistuttiin pomppaamaan, vaikka meinasinkin hukuttautua ja jämähtää menneeseen.

LOKAKUU



Matka jälleen kohti tamperetta viikonlopuksi, palattiin köyhinä takaisin, mutta hauskaa oli. Mä juhlin paljon, ja erinlaisissa seuroissa. Sain kaksikertaa turpaan, vielä peräkkäisinä viikonloppuina. ID tapahtuma miisan & jennan kanssa. Lainattiin paljon kameroita, ja tehtiin pitkiä kuvausreissuja ympäri helsinkiä. Trubaduuri soitti järvenpään asemalla muumi lauluja, ja se sulatti mun sydämen. Odotin ruskaa, mutta en ikuistanut siitä yhtäkään kuvaa koko sinä aikana, harmitti. Aivan liian paljon änäriä pleikalla, Vain Elämää oli viikon kohokohta & sun luona vietetyt yöt oli parasta mitä tiesin. Kaikki oli sekaisin, mutta samanaikaisesti niin hyvin.

MARRASKUU



Taidettiin käydä kaksi kertaa elokuvissa, emme pahoittaneet mieltämme siitä elokuvasta ainakaan. Mä olin kolmeviikkoa kiinni töissä, ehkä elämäni rankimmat kolme viikkoa. Join paljon kahvia, ja erilaisissa seuroissa. Leikittiin Veeran kanssa taas vesiväreillä, tälläkertaa ehkä kivemmalla lopputuloksella. Juhlittiin mun lemppari tyttöjen kanssa, olen niin onnellinen saadessani omistaa teidänlaisianne ystäviä, sydän. Sunnuntai aamuisin töihin kävellessä mua katsottiin vinoon, kun jorailin onnellisena elastisen tahtiin, se nauratti. Marraskuu tuntui niin pitkältä, ihan kuin se ei koskaan loppuisi. Itkin paljon & pelkäsin menettäväni.

JOULUKUU



Tein toisen viikon videoputken:
| Maanantai | Tiistai | Keskiviikko | Torstai | Perjantai | Lauantai | Sunnuntai |
Pelasin aivan liikaa pleikkaria & katsoin kun sinä pelasit. Juonsin Järvenpään talon Itsenäisyyspäivä juhlan, huonolla menestyksellä. Vietettiin vuodenvaihde perheen kanssa saunoen, syöden ja nauttien rauhallisesti, olen kai tulossa vanhaksi. Näin ihastuttavan Pete Parkkosen, ja rakastuin hänen hymyynsä. Vietettiin epätavallinen joulu meillä serkkujen kanssa. Käytiin katsomassa kaksi elokuvaa lisää. Kuvailtiin paljon & opeteltiin uusia juttuja kameralla. Sinä ostit minulle joulukalenterin, se on söpöintä mitä minulle on ostettu koskaan. Muutenkin maailmani oli omistettu sinulle, & onnekseni olenkin voinut puhua "meistä" virallisesti uudenvuoden jälkeen, sydän.


Tältä se siis näytti kokonaisuudessaan. Mä olen kasvanut tän vuoden aikana ihmisenä todella paljon, & löytänyt sellaisia asioita ja tapoja itsestäni mihin en ole vielä koskaan törmännyt. Olen hyväksynyt virheeni & tajunnut ketkä täällä oikeasti mun kanssa tahtovat kulkea. Olen ollut huono ystävä, sen voin myöntää. Onneksi virheiden myöntäminen on ensiaskel parempaan minään, mutta ilman niitä virheitä mitä tein en olisi tässä taas hieman ehjempänä minuna. Kaikella kun tuntuu tässä maailmassa oikeasti olevam tarkoituksensa, vaikka se ei reilua olisikaan uskon että näin on oltava. 2014 ei ollut paras vuoteni, mutta se opetti minulle hyvin paljon uutta. Vuosi oli hyvä, ja nyt se on aika haudata tämän postauksen kautta, niin kuin olen jokainen aiempikin vuosi tehnyt.

Kiitos jokaiselle lukijalle jotka olette matkassa edelleen hiljaisesta vuodesta huolimatta. Kiitos myös jokaiselle, joka on kuulunut vuoteeni jollain lailla. & kiitos 2014 kun olit näinkin hyvä, sydän!

18 comments:

  1. minkä rotuinen sun koira on ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eddiessä on jackrusselia, perhoskoiraa & chihuahuaa = sekarotuinen siis :-)

      Delete
  2. pus sinä ihanuus <3 olispa nyt kesä ja karattais johonkin joooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. voitaspa vaan karata äkkiä jonnekkin jooo!

      Delete
  3. Aivan ihania noi kollaasit. Mä tykkään<3:)

    ReplyDelete
  4. voi eei kuinka ihania kuvia c: sun blogi on rakkautta ♥

    ReplyDelete
  5. missä kohtaa videota näyt, haluun nähä:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai siinä kuningasideassa? ollaan aika edessä katsomassa :) ei mitekää henkilökohtasta kuvausta meistä siinä ole, mutta näytäänpä silti :)

      Delete
  6. Mulla on oikeestaan samanlaiset fiilikset.... Yli niitä ylä-ja alamäki. Mutta just sitä itsensä löytämistä, ehkä just eniten.. :)
    Oot kyl nii mahtis, kun puhut niin suoraan näissä...


    p.s. Jyväskylän kesäinen yö on mahtava kuvauskohde :D


    Anu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jkl :n yö on siis enskesän listalla, hah! ja hyvä jos ymmärrät tekstistä sen suorapuheisuuden, kirjotan kyllä vähän niin, että ihmiset ketkä ovat olleet paikalla tunnistavat oikeastaan vaan muistot henkilökohtasesti :)

      Delete
  7. hei ois iha huikeet jos tekisit jotai tb. postauksii tms. sun kesäkuvista tulee aina nii hyvälle mielelle! ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. yritän muistaa :) niitä on kyllä paljon jakamattomana!

      Delete